Dzieki
Głośniki na przód
Zwiń
X
-
Głośniki na przód
Witam wszystkich klubowiczów.
Na wstępie chciałem sie przywitać jako nowy użytkownik forum jak Octavii i na wstępie prosze o wyrozumiałość ponieważ jestem laikiem w sprawach ogólnie pojętej motoryzacji, a Octavią jeżdże niecałe półtora tygodnia
Po zakupie auta, zabrałem sie za diagnozowanie ewentualnych rzeczy do robienia, okazało sie że auto kupione od starszego Pana jest w świetnym stanie i nie wymaga żadnego nakładu finansowego (no może poza benzyną).
Jedna rzecz jednak mnie drażni, a konkretnie dźwięk fabrycznie montowanych głośników, które juz swoje lata odsłużyły. Jest na tyl słaby że pukając w kierownicę mogę spokojnie zagłuszyć jakikolwiek bas
Nie chce montować żadnych wodotrysków typu tuba, tweetery itd. Chciałbym tylko zmienić głośniki z przodu i tu proszę o pomoc.
1. Jakie głośniki polecacie (w rozsądnej cenie - nie muszą być najwyższej jakości, kazde zagadają lepiej niż te które mam). Najlepiej konkretne modele ponieważ nie jestem pewien nawet jesli chodzi o wymiar.
2. Na ile skomplikowany jest montaz takich głosników w Octavii 1 - pracuje do późna i nie wiem czy uda mi się to zamontować na parkingu przy latarnii czy lepiej temat odłożyć do weekendu i zaplanować kilka godzin.
Z góry dzięki za pomoc i wyrozumiałość.
Pozdro
ŁukaszRevolution is my name...
-
-
:haha: :haha:Zamieszczone przez tcjnczy uda mi się to zamontować na parkingu przy latarnii
[ Dodano: Pią 13 Mar, 09 14:35 ]
Zamieszczone przez tcjnNajlepiej konkretne modele ponieważ nie jestem pewien nawet jesli chodzi o wymiar.
Komentarz
-
-
kolego poczytaj jest powiedziane praktucznie wszystko o głosnikach i wygłuszeniu drzwi
ale poradze tobie w twoim przypadku wygłusz drzwi matami bool, albo aap najtańsze i zobaczysz że ori głosniki mają jeszcze życie pozdroOCTAVIA 1.9TDI agr kombi
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
MOJE CAR AUDIO
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068
Komentarz
-
-
polecam ciekawa lekture z dziedziny car audio, na pewno Ci pomoze podjac kroki, ktore w przyszlosci odwdziecza sie milym graniem cena/jakosc
Najlepiej zacznij od wygluszenia drzwi i zamontowaniu dystansow z mdf potem szukaj dalej
oto link :
Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Hej,
dzięki wielkie za udzielone porady. Na weekend miałem kilka chwil wolnych więc zabrałem się za nagłośnienie i co sie okazało. Drzwi mam wygłuszone - nie wiem jaka to mata ale cos jest. Okazuje się jednak że problem nie drzemie w głośnikach tylko w istalacji. Nie gra mi cała lewa strona (głośnik przedni i tylny, tweeter). Sprawdziłem dla pewności radio i jest to samo. Wszystko wskazuje na instalacje. Do niej tez zaglądałem ale było coś przy niej nieźle kombinowane, mam tam mnóstwo przejściówek, niektóry montowane za pomocą taśmy izolacyjnej itd. Mam tam taką plątaninę kabli że sam sobie z tym nie poradzę, chyba będę musiał poszukac pomocy u specjalisty.
Dzięki za pomoc i zaangażowanie.
pozdro
P.S. Ma jeszcze pytanie. Wczoraj będąc u kolegi złamałem osłonke na tweeter (ten plastik w kąciku przednich drzwi) - znalazłem an stronie kolor szary i onyx. Myśle że ja mam szary, ale wole sie wstrzymać z zakupem jakby sie miało okazać że onyx to też szary tylko inny odcień - Onyx - jaki to kolor ??Revolution is my name...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tcjnMa jeszcze pytanie. Wczoraj będąc u kolegi złamałem osłonke na tweeter (ten plastik w kąciku przednich drzwi) - znalazłem an stronie kolor szary i onyx. Myśle że ja mam szary, ale wole sie wstrzymać z zakupem jakby sie miało okazać że onyx to też szary tylko inny odcień - Onyx - jaki to kolor ??
Komentarz
-
Komentarz